Huawei ösztöndíj magyar egyetemistáknak
Megosztás:
Ösztöndíj magyar egyetemistáknak a Huawei-től.

Hosszú távú, háromoldalú megállapodást kötött egymással a hálózati eszközöket gyártó Huawei, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Az oktatásért felelős államtitkár, Dr. Hoffmann Rózsa és a kínai nagykövetasszony, Kao Csien (Gao Jian) jelenlétében Budapesten aláírt együttműködés célja, hogy a két felsőoktatási intézmény tanulói közelről tanulmányozhassák, illetve megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, technológiai trendeket.

A „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezésű ösztöndíjat 2011 és 2015 között minden évben 15 diák kaphatja meg, tízet a Műegyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. A résztvevők kiválasztását a kínai nagyvállalat az intézményekre bízza: az egyetemek tudományos bizottságai minden szeptemberben rangsorolják az ösztöndíjra jelentkezőket, és a pályázók közül a tanulmányi osztályzataik, illetve kutatói többletfeladataik, elért eredményeik alapján választják ki az adott esztendő ösztöndíjasait. A támogatást elnyerő diákok egy évre 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz, melynek részeként 2011-ben például elutaznak majd a Huawei sencseni kutatóközpontjába.

„Minden résztvevő számára hasznos, jövőbe mutató együttműködés körvonalazódik az ösztöndíjprogramunk beindításával. A hallgatók olyan tudás birtokába juthatnak, amelyet jól hasznosíthatnak, az intézmények új elemekkel bővíthetik oktatási rendszerüket, és a Huawei számára is fontos, hogy olyan szakemberek képzésében vehet részt, akik a jövőben meghatározó tagjai lesznek az infokommunikációs iparágnak” – mondta Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A kínai vállalat azzal is számol, hogy a képzésből kikerülő magyar diplomások aktívan bekapcsolódhatnak majd a vállalat fejlesztéseibe.

  Ma van...
2022. január. 20. csütörtök,
Sebestyén, Fábián napja.
  Elérhetőségünk
2051 Biatorbágy,
Szabadság út 72.


Email: office@lantel.hu

Copyright © Lantel 2010. Minden jog fenntartva!